Hyperventilatie en Agorafobie Tips !

Hyperventilatie angst

| By | Category: hyperventilatie, hyperventilatie aanval

Hyperventilatie angst

In dit artikel ga ik je meer vertellen over de angst die vaak gepaard gaat met hyperventilatie. Hyperventilatie angst is de angst om een hyperventilatie aanval te krijgen.

Ik heb zelf jarenlang last gehad van heftige hyperventilatie aanvallen, in mijn persoonlijke verhaal vertel ik je meer over wie ik ben en hoe ik van mijn hyperventilatie af ben gekomen!

Hyperventilatie Angst

Hyperventilatie Angst.. Zo kom je er vanaf!

Om van je hyperventilatie angst af te komen moet je eerst goed begrijpen waar je angst vandaan komt, wanneer je goed begrijpt waar de angst voor een hyperventilatie aanval vandaan komt zul je een grote stap dichterbij je doel om van je hyperventilatie af te komen zijn.

Hyperventilatie angst is eigenlijk heel logisch als we wat dieper kijken op wat hyperventilatie is. De angst voor een hyperventilatie aanval is niets anders dan angst om te stikken oftewel angst om dood te gaan (ook al klinkt dit misschien heel erg diep, onbewust worden dezelfde mechanismen in je hoofd getriggerd).

De meeste mensen die lijden aan hyperventilatie aanvallen weten wel dat ze niet stikken als ze een aanval hebben maar echt 100% weten wat er met ze gebeurd en hoe het in werking gaat weet bijna niemand van zichzelf.

Hyperventilatie angst – Tip – Analyseer jezelf!.
Een tip die van veel lezers is gekomen is analyseer je hyperventilatie aanvallen en hou een soort kort logboek bij waarin je precies opschrijft waar je hyperventilatie aanval begint, hoe je hyperventilatie aanval begint en waardoor je hyperventilatie aanval begint.

Op die manier herken je steeds sneller wanneer je een hyperventilatie aanval krijgt en zal je niet langer angst ervaren wanneer dit gebeurd maar juist de controle houden en rustig blijven.

 

 

Comments are closed.