Hyperventilatie en Agorafobie Tips !

Ademhalingstherapie / ademhalingsoefeningen

| By | Category: oefeningen / tips

Ademhalingstherapie/ ademhalingsoefeningen

Ademhalen wordt door veel mensen als iets vanzelfsprekends gezien. We denken er nauwelijks bij na. Maar in sommige gevallen is het nuttig om er bewuster mee om te gaan, zoals in het geval van ademhalingsstoornissen. Ook wie hier geen last van heeft, kan baat hebben bij ademhalingstherapie en ademhalingsoefeningen.

Ademhalen

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt ademhalen. Eén daarvan is de borstademhaling, waarbij je longen worden gevuld met lucht door je borstkas naar voren en omhoog te bewegen. Een andere manier is de middenrifademhaling of buikademhaling waarbij je je middenrif omlaag trekt in de richting van je buik. Dit leidt tot een diepere ademhaling. Een normale ademhaling bestaat meestal uit een combinatie van de twee.

Ademhalingsstoornissen

Ademhalingsstoornissen zijn veel voorkomende ziektebeelden. Eén van de bekendste ademhalingsproblemen is hyperventilatie, wat vaak gepaard gaat met hartkloppingen, duizeligheid, angst en pijn op de borst. Ademhalingstherapie kan deze klachten verminderen en soms laten verdwijnen. Maar ook bij andere klachten als een opgejaagd gevoel, angstaanvallen, slapeloosheid of snurken, kan ademhalingstherapie een uitkomst bieden. Ademhalingsstoornissen zijn vaak het gevolg van een combinatie van psychische en lichamelijke klachten. Maar ook voor mensen met longaandoeningen is ademhalingstherapie onmisbaar.

Ademhalingstherapie en ademhalingsoefeningen

Je ademhaling weerspiegelt je gesteldheid. Ben je kalm en ontspannen dan heb je een diepe, rustige ademhaling. Ben je echter opgewonden of gestrest, dan zal je ademhaling hoogst waarschijnlijk snel en oppervlakkig zijn. Maar ook het omgekeerde is waar. Door middel van je ademhaling kun je je gesteldheid beïnvloeden. Bij ademhalingstherapie leer je ademhalingsoefeningen die je helpen om natuurlijk te ademen. Door tijdens een angstaanval bewust diep te gaan ademen zul je je weer rustiger gaan voelen.

Daarbij helpt ademhalingstherapie je om optimaal gebruik te maken van je longcapaciteit, dat betekent; meer zuurstof in je bloed en dat is goed voor het hele lichaam.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Comments are closed.