Hyperventilatie en Agorafobie Tips !

Hyperventileren

| By | Category: fobie, hyperventilatie

Hyperventileren

(Heb je op dit moment een hyperventilatie aanval? Maak dan een kommetje van je handen en adem rustig in en uit, en ga op de grond zitten, je voelt je vanzelf rustiger worden).

Je bent hier op deze site terechtgekomen omdat je opzoek bent naar informatie over hyperventilatie of misschien heb je zelf ook wel hyperventilatie!

Zoals je misschien al hebt gelezen ben ik Ben van de Akker en ik heb zelf een lange tijd last gehad van hyperventilatie, agorafobie en paniekaanvallen.

En nu.. ben ik er vanaf! Lees voor meer informatie mijn verhaal.

Hyperventileren komt vaak gepaard met andere klachten, zoals ik al zei ik heb last gehad van agorafobie en paniekaanvallen, dit kwam door mijn hyperventilatie, het leek een eindeloze cirkel.  Agorafobie zorgt ervoor dat je in paniek raakt, waardoor je kunt gaan hyperventileren waardoor je een paniekaanval kunt krijgen. (Of natuurlijk in andere volgorde).

Hyperventilatie hoeft niet aangeboren te zijn, het kan ook aangeleerd zijn! Nu denk je aangeleerd? Wie leert zichzelf nou aan om te hyperventileren?? Dit gebeurt ook niet bewust.

Het is een lang en onbewust proces!

De oorzaak van hyperventilatie is niet altijd duidelijk, vaak word het veroorzaakt door stress, veranderingen in leefpatronen zoals verhuizingen, een andere school, een nieuwe baan etc.

Comments are closed.