| |

Verschijnselen van agorafobie


Verschijnselen van agorafobie

Deze post gaat over enkele verschijnselen van agorafobie en een stuk over de aandoening op zich.

Wat is agorafobie?

Agorafobie is in het kort uitgelegd angst voor angst, zoals je wel begrijpt is dit een cirkel.  Deze aandoening komt in verschillende vormen, enkele vormen zijn:

  • Pleinvrees, mensen met deze vorm van agorafobie hebben een zware fobie voor pleinen en andere openbare plaatsen, dit soort openbare plaatsen worden dan ook zo veel mogelijk vermeden.
  • Fobie, agorafobie kan zich ook uiten in de angst voor andere dingen, het maakt eigenlijk niet uit wat, het kan zelfs zijn dat iemand bang is om aangekeken te worden. Dit is wel een van de ergere vormen van agorafobie!

Wat zijn de verschijnselen van agorafobie?

Enkele verschijnselen en klachten van agorafobie zijn benauwdheid, duizeligheid en zweetaanvallen.

Agorafobie is een angststoornis, mensen met agorafobie verlaten liever hun vertrouwde omgeving niet, zoals bijvoorbeeld hun huis.  Er zijn zelfs mensen die hun kamer niet uitkomen, ze blijven heel de dag in een kamer omdat ze bang zijn dat als ze eruit komen dat er wel eens iets ergs kan gebeuren.

Het is extreem moeilijk om uit deze cirkel te komen, het benaderen en helpen van een persoon met agorafobie kan hierdoor erg moeilijk zijn.

Psychologische hulp een agorafobie oplossing

Psychologische hulp is 100% nodig om van agorafobie te komen, er zijn speciale agorafobie specialisten om mensen met agorafobie van hun aandoening af te helpen.

Ken jij iemand die agorafobie heeft, dan is het een goed idee om een specialist te raadplegen!

Lees hier hoe ik jaren met mijn aandoening heb gelopen en er nu vanaf ben!

Similar Posts