| | |

Wazig zien hyperventilatie


Wazig zien hyperventilatie

Wazig zien door hyperventilatie komt voor bij zowel acute als chronische hyperventilatie, het verschil is dat het bij acute hyperventilatie echt tijdens de (duidelijke) aanval optreed en bij mensen met chronische hyperventilatie kan dit op een willekeurig moment op de dag optreden.

Wazig zien hyperventilatie?

Het wazig zien word door veel mensen (met hyperventilatie) omschreven als een soort donkere en of wazige vlekken. Ook komt het voor dat de diepte niet meer goed kan worden gezien (ingeschat) en in sommige gevallen word heel het zicht wazig.

In het laatste geval (waar heel het zicht wazig word) gaat het vaak om bijna flauwvallen.

Waarom dan wazig zien?

Het wazig zien word veroorzaakt doordat het evenwicht tussen zuurstof en koolzuur in het bloed veranderd.  Wazig zicht gaat bijna altijd gepaard met hyperventilatie en komt veel vaker voor bij acute hyperventilatie dan dat het voorkomt bij chronische hyperventilatie. Het komt vaker voor bij de acute vorm van hyperventilatie omdat de acute vorm vaak in een korte tijd een heftigere reactie op het lichaam geeft.

Mensen met chronische hyperventilatie (de vorm die permanent aanwezig is) zeggen vaak dat ze een kort wazig beeld (of de vlekken) zien voordat ze flauwvallen.

Ook komt het veel voor dat het wazig zien en of vlekken zien word gevolgd door een barstende hoodpijn, gevoeligheid voor licht en prikkels en soms ook misselijkheid. Dit lijkt erg op een migraine aanval.

Lees hier mijn verhaal


Similar Posts