|

Hyperventilatie oorzaken

Hyperventilatie oorzaken
Het is niet altijd gemakkelijk om de oorzaak van hyperventilatie aan te wijzen. Er zijn 101 oorzaken mogelijk. Hyperventilatie kan zowel een lichamelijke als psychische oorzaak hebben. In de meeste gevallen is hyperventilatie echter te wijten aan psychische oorzaken.

Lichamelijke oorzaken
Er zijn een aantal lichamelijke oorzaken en ziektes die hyperventilatie in de hand kunnen werken, waaronder astma, bloedarmoede, hartklachten, koorts, suikerziekte, nier- en leveraandoeningen en de ziekte van Pfeiffer. Verder kan ook het overmatig gebruik van cafeïne hyperventilatie stimuleren, denk hierbij niet alleen aan koffie, want ook in cola en thee zit cafeïne. Ook te veel chocolade, vanwege te veel aan theobromine (familie van cafeïne) en nicotine kan ten grondslag liggen aan hyperventilatie.

Psychische of psychosomatische oorzaken
Langdurige psychische klachten als stress, depressie, verdriet, als gevolg van te hoge werkdruk, werkloosheid, sterfgeval etc., kunnen tot hyperventilatie leiden. Dit gebeurt vooral bij mensen die de spanning niet los kunnen laten. De spanning zoekt zich uiteindelijk toch een uitweg en uit zich bijvoorbeeld in hyperventilatie. Daarom is het in de meeste gevallen correcter om te spreken over psychosomatische oorzaken. Hyperventilatie ontstaat in de meeste gevallen door een wisselwerking tussen psyche en lichaam.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Similar Posts