|

Agorafobie behandeling

Agorafobie behandeling
Agorafobie is een psychische aandoening die goed te behandelen is. Er bestaan verschillende gradaties van agorafobie. De behandelmethode kan dan ook per persoon verschillen. Iemand die last heeft van symptomen die wijzen op agorafobie kan het beste op de eerste plaats naar de huisarts gaan. Deze kan bepalen wat de beste behandelmethode is. Agorafobie kan worden behandeld met medicijnen of therapie. Een combinatie van de twee is meestal het meest doeltreffend.

Medicijnen tegen agorafobie
Geneesmiddelen die angst verminderen kunnen vooral in het begin van de behandeling een effectief hulpmiddel zijn, maar het is een korte termijn oplossing. Wanneer men met de medicatie stopt, komen de klachten meestal snel weer terug.

Therapie
Om agorafobie op de lange termijn te verminderen of te verhelpen is therapie nodig. Een psycholoog kan een patiënt allerlei handreikingen geven en oefeningen leren die hem zullen helpen om zijn angsten onder controle te houden en te overwinnen. De duur van de therapie is afhankelijk van de mate waarin iemand last heeft van agorafobie. Sommige mensen zullen binnen enkele dagen van hun probleem afgeholpen kunnen worden, bij andere duurt het enkele maanden en bij ernstige gevallen kan het een proces van jaren zijn.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Similar Posts