Hyperventilatie en Agorafobie Tips !

In een zakje ademen

| By | Category: Ademhaling, oefeningen / tips, paniekaanval


In een zakje ademen

In een zakje ademen is bij iedereen bekend als een manier om uit een hyperventilatie aanval te komen.

In een zakje ademen kan helpen, de persoon die een hyperventilatie aanval heeft moet dan in het zakje ademen, het zakje moet over de mond en de neus maar het moet niet helemaal afgesloten worden (ivm meer koolstofdioxide binnen krijgen).

Je word rustiger van ademen in een zakje omdat er meer co2 in deze lucht zit, waardoor het evenwicht tussen co2 en zuurstof weer word hersteld, er zijn ook alternatieve hulpmiddelen op de markt die hetzelfde doen als een zakje.

Een alternatief hulpmiddel is bijvoorbeeld een plastic pijpje, nu moet ik wel eerlijk zeggen dat dit niet altijd goed uitkomt, een hyperventilatie aanval komt vaak onverwachts en je hebt niet altijd zoiets bij je!

Het beste werkt altijd nog een zakje en een kommetje van je handen maken.

Slechte ervaring met ademen in een zakje?

Een tijd voor het schrijven van deze post kreeg ik een mailtje van iemand, die me vertelde dat ademen in een zakje of ander hulpmiddel niet ging, deze persoon kreeg er vaak angstaanvallen door.  De angstaanvallen kwamen doordat ze het benauwd kreeg en dacht dat ze zou stikken.

Naar mijn mening komt dat doordat je (in een normale situatie zonder aanval) ook niet in een zakje ademt, hierdoor zou uiteindelijk de zuurstof opraken.

Mijn advies is, maar een kommetje van je handen en adem daarin! Er komt genoeg nieuwe zuurstof bij en je word er ook rustiger van.

Lees hier mijn verhaal of kijk de gratis video’s

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!


Tags: , , , ,

Comments are closed.