|

Stress symptomen

Stress symptomen

Iedereen heeft ermee te maken; stress. De één kan er beter mee omgaan dan de ander. Stress hoeft niet altijd tot problemen te leiden, maar wanneer je er wel veel last van hebt, is het belangrijk om er op tijd wat aan te doen.

Wat is stress?

Stress is een breed begrip en kan vele oorzaken hebben, maar over het algemeen kunnen we stress beschrijven als spanning die veroorzaakt wordt door invloeden van buiten, bijvoorbeeld werkdruk, financiële problemen, sterfgeval etc. Stress heeft vaak een negatieve bijklank. Een gezonde portie stress zorgt er echter voor dat je alerter en sneller reageert, waardoor je beter presteert. Wordt de stress te groot, dan gaat het tegen je werken.

Stress symptomen op korte termijn

Sta je een periode onder grote druk dan zal je lichaam hierop reageren. Je hart gaat sneller kloppen en je bloeddruk stijgt. Je zult misschien onbewust je spieren gaan spannen. Vooral een gespannen nek en schouders zijn veel voorkomende stress symptomen, die vervolgens weer kunnen leiden tot hoofdpijn en misselijkheid. Ook kan het zijn dat je meer transpireert. De symptomen gaan vanzelf weg als de stress voorbij is. Je kunt wel zelf wat extra ontspanning opzoeken of ontspanningsoefeningen doen om de klachten te verlichten.

Stress symptomen op lange termijn

Houdt de stress lang aan, dan kun je last krijgen van ernstigere klachten. Kenmerkende symptomen voor stress op de lange termijn zijn; ernstige vermoeidheid, slapeloosheid en prikkelbaarheid. Dit alles kan ertoe leiden dat je in een depressie raakt. Daarbij kan bij vrouwen de menstruatie uitblijven en bij mannen de kwaliteit van het sperma achteruitgaan. Ook maagklachten en hart-en vaatziekten horen in deze rij thuis. Het zijn allemaal symptomen, die je gezondheid in gevaar brengen en die erom vragen dat je er wat aan doet.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Similar Posts