Hyperventilatie en Agorafobie Tips !

Agorafobie betekenis

| By | Category: agorafobie, symptomen

Agorafobie betekenis
De term agorafobie is de naam voor een psychische aandoening die vaak voorkomt als een onderdeel van een angststoornis. De naam agorafobie is een samenstelling van twee Griekse woorden; ‘agora’ betekent letterlijk ‘markt’ en ‘fobie’ betekent ‘vrees’. In het Nederlands gebruikt men dan ook vooral de benaming pleinvrees.

Pleinvrees
De benaming voor deze aandoening ‘pleinvrees’ kan in eerste instantie vrij letterlijk worden uitgelegd als angst voor pleinen. Het kan echter in de ruime zin nog beter worden geïnterpreteerd als angst voor open ruimten of openbare gelegenheden.

Mensen met pleinvrees verlaten niet graag hun vertrouwde omgeving die ze als veilig ervaren. Alles daarbuiten wekt angst op, vaak vooral omdat ze bang zijn voor wat anderen van hen denken. Op plekken waar veel mensen samenzijn, is iemand met pleinvrees altijd op zoek naar wat de snelste uitweg of vluchtweg is. Het kan hierbij gaan om een rij bij de kassa, een vol klaslokaal, het reizen met het openvoer etc.

Andere benamingen die ook gebruikt worden voor deze psychische aandoening zijn straatvrees of ruimtevrees.

Klachten agorafobie
Agorafobie uit zich onder andere in klachten als benauwdheid, duizeligheid, zweten en vermijdingsgedrag. Het kan leiden tot ernstige problemen als sociaal isolement en depressie.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Comments are closed.