|

Hyperventilatie oefeningen

Hyperventilatie oefeningen
Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je regelmatig last hebt van hyperventilatie. In de meeste gevallen wordt hyperventilatie veroorzaakt door te veel stress. Er bestaan diverse oefeningen die je kunnen leren om beter met stress om te gaan en die je helpen om je ademhaling onder controle te houden.

Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
Een van de beste manieren om hyperventilatie tegen te gaan zijn ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Deze oefeningen helpen je om bewuster met je ademhaling om te gaan, waardoor je ook beter je ademhaling onder controle leert te houden, waardoor een aanval van hyperventilatie geen kans krijgt. Ook zul je merken hoe de spanning uit je lijf stroomt, waardoor hyperventilatie veroorzaakt door te veel stress minder snel de kop op zal steken. Vooral yoga- en meditatie oefeningen kunnen zinvol zijn.

Inspannen
Een goede manier om hyperventilatie te voorkomen is inspanning. Het kan helpen om oefeningen te doen wanneer je merkt dat je een aanval krijgt. Doe bijvoorbeeld kniebuigingen als je merkt dat je gaat hyperventileren. Door de inspanning versnelt de zuurstofverbranding en wordt een aanval voorkomen. Een andere tip is om hardop te gaan lezen. Hierdoor ga je bewuster ademhalen en zal hyperventilatie minder kans krijgen.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Similar Posts