Hyperventilatie en Agorafobie Tips !

Hyperventilatie voorkomen

| By | Category: Ademhaling, behandeling, hyperventilatie, hyperventilatie aanval

Hyperventilatie voorkomen

In dit artikel ga je handige tips ontdekken waarmee je een hyperventilatie aanval kunt voorkomen, ook geef ik mijn eigen ervaring met deze “technieken” en “tips”.

Zoals je misschien wel weet (door het lezen van mijn verhaal) heb ik zelf lang last gehad van hyperventilatie maar daar ben ik gelukkig van af. Ik heb jarenlang gezocht naar een methode waarmee ik van mijn hyperventilatie kon komen!

Over deze methode vertel ik je later in dit artikel meer.

Hyperventielatie leren voorkomen!

Hyperventilatie voorkomen is niet iets dat je “zomaar” doet, het kost wat tijd en zeker oefening! Als eerste zul je de oorzaak van je hyperventilatie aanvallen moeten vinden daarvoor is het handig om de eerst volgende keer dat je een hyperventilatie aanval hebt de complete situatie goed te analyseren.

Heb je zojuist een hyperventilatie aanval gehad, analyseer die situatie dan! Het beste kun je hiervoor een pen en papier pakken en alle punten onder elkaar zetten. Zorg ervoor dat je ruimte overhoud om voor een volgende hyperventilatie aanval nog een analyse te doen.

Op die manier kun je de twee (of meerdere) aanvallen met elkaar vergelijken en kijken of er overeenkomsten in je aanvallen zitten.

Vaak is er een patroon dat terugkomt in al je hyperventilatie aanvallen en door dat patroon te herkennen gaan we hyperventilatie voorkomen!

Wanneer jij je aanvallen vooraf ziet aankomen en herkend kun je direct maatregelen nemen, dit lijkt in het begin een heel gedoe en dat is het misschien (in het begin) ook wel maar geloof me! Na een tijdje zal dit helemaal automatisch gaan waardoor jij straks helemaal van je hyperventilatie af bent.

Ik denk dat ik hyperventilatie heb, wat te doen?

Wanneer je denkt dat je hyperventilatie hebt of denkt dat je zojuist een hyperventilatie aanval hebt gehad is het altijd heel erg verstandig om je huisarts te raadplegen. Natuurlijk vind je op deze website veel voorbeelden van hyperventilatie en het eventueel herkennen van een aanval maar toch weet je huisarts altijd meer over jou en je lichaam.

Blijf altijd rustig, er is geen enkele reden om in paniek te raken je gaat namelijk niet dood van een hyperventilatie aanval!

Hieronder staan enkele tips die mij en vele anderen hebben geholpen om van een hyperventilatie aanval af te komen!

Hyperventilatie voorkomen tip 1. – Ademen in je handen
Deze tip is voor als je een hyperventilatie aanval hebt en het is ook meteen één van de meest bekende tips. Maak van je handen een kommetje en adem daar rustig in en ook weer uit.

Na ongeveer drie keer in en uit ademen merk je al dat je rustiger wordt! Dit werkt goed omdat je minder zuurstof binnenkrijgt en zoals je wellicht weet heb je bij een hyperventilatie aanval teveel zuurstof ingeademd.

Hyperventilatie voorkomen tip 2. – Visualiseer jezelf ergens anders
Dit is een tip die bij mijzelf erg goed hielp, vlak voordat ik een hyperventilatie kreeg deed ik mijn ogen dicht en visualiseerde ik mezelf in een groot groen grasveld met niemand om me heen. Dit luchtte enorm op en loste mijn hyperventilatie aanval vaak al op!

Hyperventilatie voorkomen tip 3. – Uitademen
Dit is een tip die ik ingestuurd heb gekregen en zelf heb ik hier geen ervaring mee. Wanneer je merkt dat je een hyperventilatie aanval krijgt (en dus eigenlijk teveel zuurstof binnenkrijgt) kun jij je longen zo ver mogelijk uitblazen als dat mogelijk is. Op die manier maak jij je longen helemaal leeg.

Nadat je zo ver mogelijk hebt uitgeblazen ontspan je en veren je longen automatisch terug naar hun natuurlijke stand.

Hyperventilatie voorkomen tip 3. – De oplossing
In mijn verhaal ontdek je precies hoe ik van mijn hyperventilatie ben afgekomen. Ik raad je aan om mijn verhaal zo snel mogelijk te lezen!

=> Klik hier om mijn verhaal te lezen en ontdek hoe ook jij binnen 7 stappen van je hyperventilatie af kunt komen!

Tags: , , ,

Comments are closed.