Hyperventilatie en Agorafobie Tips !

Therapie bij hyperventilatie

| By | Category: behandeling, hyperventilatie, info, therapie


Therapie bij hyperventilatie

Heb je regelmatig last van een hyperventilatie aanval, dan is het misschien een idee om professionele hulp te zoeken.  Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om van je hyperventilatie af te komen, therapie is hier een van.

Er zijn verschillende soorten therapie bij hyperventilatie

  • Psychiatrische of psychologische hulp
    Dit is erg aan te raden als je hyperventilatie krijgt door angst, deze vorm van therapie is met name gericht op het terugkrijgen van je zelfvertrouwen. Angst is vaak meer een gevolg van hyperventilatie dan dat het echt de oorzaak is. Dit kan uiteindelijk lijden tot agorafobie.
  • Uitleg over de aandoening
    Deze vorm van hulp is een van de meest succesvolle behandelvormen, uitleg over de aandoening en het beter leren begrijpen zorgt er vaak voor dat alles weer “onder controle” komt.
  • Hyperventilatie ademhalingsoefeningen
    Opnieuw leren ademen word vaak gecombineerd met een van de behandelingen hierboven, vooral bij de psychologische hulp.  In combinatie met ontspanningsoefeningen kan dit erg goed helpen!

Eigen ervaring en mening over therapie bij hyperventilatie

Zelf heb ik veel vormen van therapie geprobeerd tegen mijn hyperventilatie, en deze hielpen ook wel maar ik moet eerlijk zeggen dat het negen van de tien keer tijdelijk hielp.

Psychiatrische hulp, dit helpt vooral op het moment dat je er mee bezig bent! Op het moment dat de arts je als “genezen” verklaard heb je geen hulp meer, en uit mijn eigen ervaring weet ik dat juist op dat punt mijn hyperventilatie terug kwam

Uitleg over de aandoening, dit vind ik zelf een van de beste oplossingen die er is, op het moment dat je een aanval krijgt is het vaak onwetendheid dat er voor zorgt dat je in paniek raakt, weet je wat er gebeurt? Dan blijf je een stuk rustiger.

Ademhaling therapie, ook dit is een goede oplossing, je komt sneller van een aanval af als je weet hoe je moet ademhalen! Ook voor mensen met chronische hyperventilatie kan dit een uitkomst bieden.

De oplossing voor mij, een echte oplossing vind ik zelf de methodes en technieken van Geert, dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik helemaal van mijn hyperventilatie ben afgekomen.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Tags: , , , ,

Comments are closed.