| |

Angst voor lange woorden – Fobie voor lange woorden

Angst voor lange woorden – Fobie voor lange woorden

Een andere benaming voor een angst voor lange woorden is: hippopotomonstrosequip(p)ediofobie.

Het hoeft niet perse zo te zijn dat mensen met een angst voor lange woorden bang zijn om deze woorden op te lezen het kan ook zo zijn dat de persoon bang is om lange woorden te horen, zien of zelfs bij het denken aan lange woorden kan de persoon zich ongemakkelijk voelen.

Hippopotomonstrosequip(p)ediofobie komt voort uit de orginele benaming: Sesquipedalofobie, dit is latijns voor “lang”.

Hippopotomonstrosequip(p)ediofobie, (angst voor lange woorden) word meestal niet gezien als een echte fobie, het word meer gezien als een tegenzin die veel mensen hebben tegen het aanhoren, lezen en uitspreken van moeilijke, lange woorden!

Toch kan de angst voor lange woorden een hele negatieve inpact op een leven hebben, het kan ervoor zorgen dat een persoon paniek aanvallen krijgt, en dat kan dan weer leiden tot een hyperventilatie aanval.

Zoals met elke fobie wil het onbewuste je beschermen en zorgt ervoor dat je plaatsen gaat ontlopen waar je eventueel lange woorden tegen kunt komen.

Bij scholieren komt angst voor lange woorden vaak voor, het komt vaak voor dat studenten moeten voorlezen in de klas, hippopotomonstrosequip(p)ediofobie kan ervoor zorgen dat scholieren de lessen (waar ze evt moeten voorlezen) proberen te ontlopen.

Herken jij jezelf in het bovenstaande verhaal? Neem dan contact op met een huisarts! Je huisarts weet precies wat er voor nodig is om van  hippopotomonstrosequip(p)ediofobie af te komen!

Similar Posts