|

Hyperventilatie klachten

Hyperventilatie klachten
Bij hyperventilatie kunnen allerlei klachten ontstaan. Veel klachten zijn onder de mensen die last hebben van hyperventilatie hetzelfde, maar er zijn ook klachten die bij de een wel een rol spelen en bij de ander niet. De klachten van hyperventilatie kunnen zowel lichamelijk als psychisch zijn en vaak staan ze nauw met elkaar in verband.

Lichamelijke processen

Tijdens een aanval van hyperventilatie worden er verschillende lichamelijke processen in gang gezet die bepaalde klachten voort kunnen brengen.

Ontregelde zuurgraad
Wanneer iemand hyperventileert, betekent dit dat men onnodig snel en te diep ademt. Vooral doordat er te veel koolzuurgas wordt uitgeademd kan de zuurgraad van het lichaam worden beïnvloed. Dit veroorzaakt een aantal vervelende klachten, waaronder een veranderende stofwisseling, spierpijn, verhoogde hartslag en gevoel van uitputting.

Benauwdheid
De ongecontroleerde ademhaling zorgt voor benauwdheid en gaat gepaard met overige klachten als kortademigheid, licht gevoel in het hoofd, duizeligheid, hartkloppingen, pijn op de borst, wazig zien en trillen.

Psychische klachten
Hyperventilatie ontstaat vaak vanwege psychische problemen en stress, maar het kan ook weer psychische klachten voortbrengen, voornamelijk fobische klachten. Door hyperventilatie kan men klachten krijgen als ademvrees, slapeloosheid en agorafobie. Men is over het algemeen bang om de controle te verliezen.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Similar Posts