Zelfvertrouwen opbouwen

Zelfvertrouwen opbouwen

Een gebrek aan zelfvertrouwen kan je behoorlijk belemmeren in je alledaagse leven. Zelfvertrouwen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sterker nog, er zijn waarschijnlijk meer mensen dan je denkt, die last hebben van te weinig zelfvertrouwen. Maar er is ook goed nieuws; iedereen kan leren om meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Invloed op het alledaagse leven

Zelfvertrouwen staat één op één met het beeld dat je van jezelf hebt. Heb je een positief zelfbeeld, dan heb je logischerwijs ook meer zelfvertrouwen. Je laat je minder snel van de wijs brengen door angsten en onzekerheid, dan iemand met een negatiever zelfbeeld. Zelfvertrouwen is één van de ingrediënten om lekker in je vel te zitten en gelukkig te zijn. Andersom geldt natuurlijk ook; wie lekker in zijn vel zit, heeft meer zelfvertrouwen. Een gebrek aan zelfvertrouwen kan ertoe leiden dat je kansen aanzienlijk verminderd worden; de kans op een goede baan, vriendschappen of misschien wel een liefdesrelatie. In dat geval is het belangrijk dat je begint met opbouwen van meer zelfvertrouwen.

Tips voor het opbouwen van zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen opbouwen is iets wat je geleidelijk aan doet en wat je met veel doorzettingsvermogen voor elkaar kunt krijgen. Ook moet je naar een manier zoeken die bij jouw persoon past. Wat voor de één wel werkt, kan voor iemand anders helemaal niet werken. Stel jezelf op de eerste plaats realistische doelen om je zelfvertrouwen te vergroten. Onderken je angsten en onzekerheden en accepteer ze om er vervolgens wat aan te kunnen doen. Stel jezelf iedere keer weer voor een kleine uitdaging om je angsten te overwinnen. Iedere overwinning is er één. Vraag je meteen te veel van jezelf, dan zal je teleurgesteld worden en zal het een tegenovergesteld effect hebben.

Ook ontspanningsoefeningen kunnen een positief effect hebben bij het opbouwen van je zelfvertrouwen!

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Similar Posts