Angst voor de angst

Angst voor de angst
Iedereen ervaart weleens angst. Misschien breekt het zweet je uit als je ’s avonds laat alleen door een donker steegje moet. Of misschien voelde je plotseling angst toen je nog maar net opzij kon springen voor een voorbijrazende auto. In deze situaties is een duidelijke oorzaak aan te wijzen voor je angst. Maar er zijn ook mensen die angst voor angst hebben.

Vermijdingsgedrag
Voor velen zal het misschien vreemd in de oren klinken; angst voor angst? Maar er zijn veel mensen die er last van hebben. Mensen met angstaanvallen, dwangstoornissen of fobieën kunnen soms angst hebben voor de angst. Ze gaan situaties vermijden waarvan ze denken dat het hen angst zou kunnen bezorgen, bijvoorbeeld een drukke winkelstraat. Ook kunnen ze bang zijn om zomaar een paniekaanval te krijgen op openbare plekken.

Onbegrip
Mensen met angst voor angst gaan steeds meer plekken en situaties vermijden en raken steeds verder in een isolement. Ze voelen zich vaak onbegrepen, omdat mensen die hier geen last van hebben zich hier nauwelijks iets bij kunnen voorstellen. Het is hoe dan ook belangrijk de klachten serieus te nemen. Er zijn allerlei methoden om te leren met angst om te gaan.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Similar Posts