Hyperventilatie en Agorafobie Tips !

Agorafobie oplossing

| By | Category: agorafobie, oplossing


Agorafobie oplossing

Ik kreeg een tijdje terug een mailtje van iemand die mijn site regelmatig bekijkt met de vraag:  “Ben, weet jij toevallig of er een oplossing bestaat voor agorafobie?”

Nu gaat deze site meer over hyperventilatie maar omdat agorafobie vaak gepaard gaat met hyperventilatie wil ik in de toekomst meer over dit onderwerp gaan schrijven.

Is er een oplossing voor agorafobie?

Ja, er is een oplossing agorafobie is namelijk goed te behandelen maar de oplossing is (verassing) niet makkelijk, er is erg veel inzet en energie voor nodig.

De oplossing is therapie, er bestaan wel oplossingen zoals medicijnen maar dit is tijdelijk.
Wel kunnen medicijnen erg helpen in het begin van de therapie, dit is omdat het een positieve emotie kunnen geven, ik zal het uitleggen:

Agorafobie is gekoppeld aan veel negatieve emoties en het gevoel dat het nooit meer goed komt, medicijnen kunnen je een korte boost geven en je een stap de goede richting in duwen.  Dit geeft dan op dat moment een soort hoop en hier kan die persoon veel kracht uit halen.

Medicijnen gecombineerd met therapie zijn naar mijn mening een goede oplossing.

Iemand die klachten heeft die wijzen op agorafobie kan het beste als eerste naar een huisarts gaan.  Een huisarts kan kijken wat de beste behandelmethode is.

Motivatie

Misschien heb jij wel agorafobie en lees je dit net, ik hoop dat je weet dat ook jij van je aandoening af kunt komen!  Het is in het begin even eng maar geloof me, het leven is te kort om alleen maar binnen te zitten!

Heel veel sterkte en succes.

Lees hier hoe ik jaren met mijn aandoening heb gelopen en er nu vanaf ben!

Tags: , , ,

Comments are closed.