Stress verminderen

Stress verminderen

We laten ons opjagen door een drukke baan, misschien wel kinderen, sociale verplichtingen en vergeten daarbij onszelf. Wie kent het niet dat gespannen gevoel?
Hier vind je tips die je helpen te ontspannen.

Ontspannen

Het sleutelwoord voor het verminderen van stress is ontspannen. Maar dat is nu juist zo moeilijk als je gespannen bent. Toch moet je jezelf toestaan om ontspanning te zoeken. Houd altijd in je achterhoofd; je gezondheid gaat voor alles. Langdurige stress kan voor serieuze gezondheidsproblemen zorgen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Hier vind je enkele tips die je helpen om stress te verminderen. Het is aan jou om hier ook daadwerkelijke wat mee te doen.

Praten
Eén van de beste manieren om stress te verminderen is door erover te praten met familie of vrienden. Leg uit waarom je je zo gestrest voelt. Je zet hiermee tegelijkertijd alles voor jezelf op een rijtje en je zult zien dat je problemen misschien minder ernstig zijn dan je zelf dacht. Zet vervolgens alles van je af en richt je samen op leuke dingen.

Ontspanningsoefeningen
Wat ook ontzettend goed werkt om stress te verminderen zijn meditatie en yoga oefeningen. Zoek iedere dag 10 tot 20 minuten de rust op om dit soort oefeningen te doen. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook ademhalingsoefeningen.

Ademhalingsoefeningen
Door bewuster en dieper adem te halen via je middenrif, zul je rustiger worden. Ook de toevoer van zuurstof in je lichaam wordt geoptimaliseerd, waardoor je lichaam beter functioneert. Je zult snel resultaat hebben.

Buitenlucht
Eén van de beste adviezen om stress te verminderen is; zoek de buitenlucht op. Het liefst terwijl u zich licht fysiek inspant door een flinke wandeling of fietstocht te maken. Overdrijf niet, dit zal een tegengesteld effect hebben. Buitenlucht werkt ontspannend en geeft je weer nieuwe energie.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Similar Posts