Hyperventilatie en Agorafobie Tips !

Pijn op de borst

| By | Category: symptomen

Pijn op de borst

Pijn op de borst is voor veel mensen een angstwekkend verschijnsel en wordt vaak gezien als de voorbode van een hartaanval. Dit hoeft echter niet het geval te zijn, maar voorzichtigheid is geboden. Pijn op de borst is een symptoom dat te allen tijde serieus genomen dient te worden.

Mogelijke oorzaken

Het is niet altijd eenvoudig de oorzaak van pijn op de borst te achterhalen. Ben je verkouden geweest en heb je veel gehoest of geniest? Misschien heeft dit wel tot pijn op de borst geleid. Longproblemen kunnen ook ten grondslag liggen aan de klachten. Sta je onder veel stress? Hierdoor kun je verkrampen in de borstkas, waardoor je pijn kunt voelen. Zelfs een maag-darmstoornis kan pijn op de borst veroorzaken. Bij veel mensen leidt alleen al de angst voor een hartaanval soms tot klachten.

Voorbode van een hartaanval

Iedereen kent de term ‘hartaanval’, iets wat veel mensen angst inboezemt. Maar het is opmerkelijk hoe weinig mensen eigenlijk weten wat een hartaanval nu eigenlijk is. Een hartaanval ontstaat doordat de bloedtoevoer naar de hartspier wordt belemmerd. Als een ader dichtslibt, krijgt het hart niet voldoende zuurstof en sterft gedeeltelijk af, hierdoor ontstaan hartritmestoornissen, hartkloppingen en soms zelfs compleet hartfalen. In de dagen voordat de werkelijke hartaanval plaatsvindt, wordt soms pijn op de borst gevoeld, maar dat is niet bij iedere hartaanval het geval.

Medische hulp

Blijf niet te lang rondlopen met pijn op de borst. Neem liever het zekere voor het onzekere en laat je onderzoeken door een medisch deskundige. Voel je plotseling een hevige pijn op de borst die eventueel uitstraalt naar je linkerarm of naar je kaken en word je hierbij misselijk en begin je zwaar te transpireren, dan kan dit wijzen op een hartaanval. Wacht niet langer en bel meteen het alarmnummer 112.

Gratis video’s

Ik kan het systeem van Geert Verschaeve heel erg aanraden. Neem een kijkje op zijn website en bekijk de de 4 gratis video’s.

De cursus van Geert is voor mij van onschatbare waarde geweest en ik hoop dat het jou ook verder kan helpen!

Klik hier om de video’s van Geert NU te bekijken!

Comments are closed.